Na zakázku vyrobený kryt s krytím IP65: řešení pro aplikaci IoT pro připojení a ovládání vašeho bazénu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Připojení bazénu k aplikaci IoT, která umožňuje jeho ovládání, zjednodušuje jeho správu a šetří energii. Příslib společnosti EZPOOL.

Na druhou stranu vlhké prostředí vyžaduje integraci elektronických komponent do vodotěsného plastového pouzdra vyrobeného na zakázku. Součásti, které je třeba v aplikaci IoT zapouzdřit, jsou obvykle konektory, napájecí zdroj, elektronická deska nebo deska s plošnými spoji, svorkovnice a LED diody. Tyto elektronické komponenty je třeba chránit před stříkající vodou. Úroveň vodotěsnosti je vyjádřena normou IP (Protection Index). S plastovým krytem navrženým a vyrobeným z plechu na zakázku je možné dosáhnout stupně vodotěsnosti IP65.

Proč je stupeň krytí IP65 u plastových krytů z plechu?

Proces výroby plechů patří do skupiny plastů spolu s dalšími procesy, jako je vstřikování, vakuové lití, tepelné tvarování a 3D tisk. Jedná se o inovativní a patentovaný proces. V roce 1985 ji vynalezl a vyvinul zakladatel společnosti Norman SME, pan ANTOINE.

Tato inovativní a patentovaná technologie je založena na metodách používaných v oblasti KOVU a DŘEVA. Stejně jako při zpracování plechů se ohýbají, zakřivují a ohýbají elementární plastové díly (ABS, PS, PMMA nebo PC) různých rozměrů (tloušťky 2 – 25 mm) a tvarů. Tyto díly ve tvaru písmene L a U se pak spojují stejným způsobem jako dřevo a lepí se chemickým svařováním. Přestože chemické svařování poskytuje podobnou kvalitu jako vstřikování, splňuje spojovací linka úroveň těsnosti přibližně IP21. Pro dosažení vyššího stupně těsnosti je nutná vhodná konstrukce, avšak maximální dosažitelná hodnota při výrobě z plechu je IP65.

Jak dosáhnout těsnosti IP65 při zpracování plastů bez použití forem

Druhé číslo v normě IP označuje intenzitu a směr promítání vody. Číslo 4 v označení IP64 znamená „chráněno proti stříkající vodě ze všech směrů“. Díky na zakázku vyrobenému plastovému krytu s krytím IP65 je elektronika chráněna proti „proudům vody ze všech směrů z hadice (6,3 mm tryska, vzdálenost 2,5 až 3 m, průtok 12,5 l/min ±5 %)“.

Abyste dosáhli nového stupně krytí IP65, je nutné plastovou skříň od začátku odpovídajícím způsobem navrhnout. To znamená přizpůsobení tvaru L a U objemu podle směru a intenzity promítané vody. Pak je možné přidat O-kroužky na pás s krytem, aby se vytvořilo těsnění po uzavření pouzdra víkem. Dalším řešením je použití těsnění na vnitřní straně, podobně jako je tomu u sprchových koutů nebo oken.

Certifikát o plombě obvykle vydává akreditovaná laboratoř se standardizovanými zkušebními metodami.

Facebook
Twitter
LinkedIn